LEAD Network Avrupa Danışma Kurulunda Bir Türk Kadını!
2014 yılında Hollanda’da faaliyete başlayan LEAD Network’ün Türkiye başkanlığını yürüten Aysun Zaman, LEAD Network Avrupa Danışma Kurulu’na seçildi.
LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman duygularını, “Kadın derneklerine ihtiyaç duymayan bir dünya hayal ediyorum. LEAD Network sayesinde, perakende ve tüketim ürünleri sektöründe, benimle aynı hayali paylaşan birçok ilham veren liderin, yetenekli profesyonellerin olduğunu görmenin mutluluğu içindeyim. LEAD Network Türkiye Başkanlığı, iş hayatımın anlamlı yolculuğundaki en önemli adımlardan biri haline geldi. Ne mutlu ki şimdi de LEAD Network Avrupa Danışma Kurulu’nda ilk Türk olmanın gururunu yaşayacağım. Bunun, eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık kavramlarında somut adımları birlikte atabilmede eşsiz bir fırsat olduğuna inanıyorum.” şeklinde paylaştı.
CEO’lar Ön Yargıları Yıkmak için Buluştu 
LEAD Network Türkiye 22 Eylül’de gerçekleştirdiği ilk dijital CEO Yuvarlak Masa etkinliğinde sektörün değerli 30 CEO’su ve yurtiçi-yurtdışı konuşmacıları bir araya getirdi. Toplantının sonunda Başkan Aysun Zaman, “Hepinizin şirketlerinde birlikte çalıştığı önemli kadın liderler var; sadece bunları göz önüne çıkarmanız bile çok önemli bir
adım, bu kadınlar sahneye çıktıkça diğer kadınlara ilham olacak ve kendi kafalarındaki önyargıları kıracaklardır.” diyerek etkinliğe katılan CEO’lara “Şirketlerinizi konferanslarda , panellerde, seminerlerde medya da temsil edecek kadın liderler seçmeniz çok önemli bir adım olacak ve biz buna son derece inanıyoruz. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz, bu kadın temsilcileri belirleyip bizlerle paylaşmanız halinde, kendilerine LEAD Network olarak eğitimler de vermeye hazırız” diyerek çağrıda bulundu.
LEAD Network Konferansı 
LEAD Network’un 6-8 Ekim 2020 tarihlerinde dijital olarak yapılacak konferansına sayılı günler kala, katılım ve programla ilgili tüm detaylara LEAD Network’un web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Detaylı Bilgi ve Kayıt için tıklayın
Birlikte Büyümeye Devam Ediyoruz
Toplam 670 üye sayımız ile yolumuza aynı motivasyonla devam ediyoruz.
Kurumsal Partnerlerimiz
Detaylı bilgi için tıklayın
Perakende ve Tüketici Ürünleri Şirketlerinin
Çeşitlilik Skoru Çıkıyor
Perakende ve tüketim ürünleri sektöründe üst düzeydeki kadınların sayısının ve oranının belirlenmesi ve sektör ortalamaları ile karşılaştırılması imkanı sağlayan 2 yıllık dönemlerde yapılan Gender Diversity Scorecard Türkiye’de ilk kez sektör spesifik olarak 55 perakende ve FMCG şirketin katılımları ile LEAD Network Türkiye liderliğinde yapıldı.
Neden önemli?  
  • Şirketlerin kendilerini sektör ile karşılaştırarak değerlendirmelerine olanak sağlayacak
  • Fırsat eşitliğine ulaşmaya dair anlayış, hedef ve eylem planları geliştirmenize yardımcı olacak
En yüksek score’u alan ilk iki şirket hariç sonuçların anonim olarak paylaşılacağı, LEAD Network global partneri EY desteği ile gerçekleştirilen anketin sonuçları önümüzdeki aylarda yapılacak bir lansmanla duyurulacak.
Webinarlarımız
30 Eylül tarihinde değerli iş insanı, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın girişimciliği, sürdürülebilirlik ve sosyal girişimcilik projelerine destek veren Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ümit Boyner konuğumuz oldu.
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Çeşitlilik ve Kurumsal Yönetişim” konulu webinarımızda, toplumsal cinsiyet eşitliği meselesine sadece toplumlar değil kurumlar perspektifinden de bakmanın neden önemli olduğunu dinledik.  
Bizi sosyal medyada henüz takip etmeyenler için:
Link
Facebook
LinkedIn
Twitter
3. Dönem LEAD to LEAD Mentorluk Programı
European Mentoring and Coaching Council (EMCC)  tarafından sertifikalandırılmış, çok kıymetli deneyimlere sahip değerli 44 mentorlarımızla sektörün önde gelen şirketlerinde yönetici olarak çalışan 44 kadın mentilerimizi  biraraya getirmek ve  üst düzey yönetime katılımlarını ve/veya daha etkin rol almalarını desteklemeyi amaçlayan LEAD to LEAD Mentorluk Programının ilk kez üçüncü dönemine eklenen menti gelişim programının ilk serisi 9 ve 16 Ekim tarihlerinde “ Bilinçdışı ön yargıları kırmak” ve “Lead fit”  eğitimleri ile gerçekleşecek.  
Mangement Center Türkiye (MCT) tarafından verilecek eğitimlerin tüm mentilerimizin kariyer ve gelişim yolculuklarına değerli katkılar sağlamasını diliyoruz.
Basında & Sosyal Medyada Biz


LEAD Network Türkiye’nin 22 Eylül tarihinde sektörün CEO’larına ev sahipliği yaptığı etkinliği basında "CEO'lar Yuvarlak Masa Toplantısında Buluşuyor" haberi ile yer aldı.

https://bit.ly/3idbNXX

https://bit.ly/2S9ob0p


LEAD Network Türkiye başkanı Aysun Zaman’ın LEAD Network Avrupa Danışma Kurulu'na seçilmesi basında “LEAD Network Avrupa Danışma Kurulunda Bir Türk Kadını” haberi ile yer aldı. 

https://bit.ly/34a8tb6

https://bit.ly/2HHNEw3


Kurumsal üyelerimizden Nielsen APAC-EEMEA bölgesi Analitik Danışmanlık Kıdemli Başkan Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan’ın yeni görevi basında “Nielsen'de ilk defa bir Türk kadınına küresel sorumluluk: Didem Şekerel Erdoğan” olarak yer aldı.

https://bit.ly/2S92TQz


Kurumsal üyelerimizde Nestle Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü İlkay Kayganacı basında “Nestle Çalışanlarını Global Kariyere Hazırlıyor” haberi ile yer aldı.

https://bit.ly/2S9l74j
Tüm haberlerimizi okumak için tıklayınız
Üyelerimizden Haberler
Kurumsal üyelerimizden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Kıdemli Direktörü Berna Yener Aksu, Business Life Dergisi’nin yaptığı araştırmada “Geleceği Keşfeden 50 İK Lideri” arasında yer aldı. LEAD Network olarak kendisini kutlar başarılarının devamını dileriz.


Kurumsal üyelerimizden MediaMarkt’ın Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım şirketin global Yönetim Kurulu’na COO olarak atandı. Kendisini kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.

Üyelerimizden LC Waikiki Uluslararası Ticari Direktör olarak görev yapan Esra Altun LC Waikiki Avrupa bölgesinden sorumlu E-Ticaret Merchandising & Ticari Direktör olarak atanmıştır. Kendisini kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz. 

Kurumsal üyelerimizden Nielsen Türkiye Pazarlama ve İletişim Müdürü olarak görev yapan Gökçe Özer, Nielsen Doğu Avrupa Pazarlama Müdürü olarak atanmıştır. Kendisini kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.


Kurumsal üyelerimizden Nielsen Global Çeşitlilik & Kapsayıcılık Lideri olarak görev yapan Funda Kalemci, Nielsen Çeşitlilik & Kapsayıcılık Global Lideri olarak atanmıştır. Kendisini kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.

Üyelerimizden, Danone Su bünyesinde İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalışan İrem Önal, kurumsal üyelerimizden RB Türkiye ekibine, İnsan Kaynakları Direktörü olarak geçiş yapmıştır.  Kendisini kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.

Kurumsal üyelerimizden, Metro Türkiye Operasyon Direktörlüğü görevini yürüten Sinem Türüng, Metro Türkiye CEO'su olarak atandı.  Kendisini kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.
Türkiye’nin önemli perakende zincirlerinden A101’de görev değişimi yaşanıyor. 2010 yılından beri CEO görevinde bulunan Erhan Bostan, Aralık ayı sonunda 10.000’inci A101 şubesini açarak, bayrağı Cem Maltaş’a devrediyor.
LEAD Network CRM & Global Üyelerle İletişim
LEAD Network’un Avrupa’nın 8 farklı chapter’ında yer alan üyeleri birleştirmeyi ve birbirlerine katkı sağlayacak paylaşım ve network ortamı sunmayı hedefleyen CRM platformuna katılmanız için tek yapmanız gereken https://leadmembers-eu.net/ linkinden kayıt işleminizi tamamlamak.  

Kayıt işlemi sonrasında CRM platformunun etkin kullanımı için desteklerinizi bekliyoruz !
 LEAD Network Mobil App 
LEAD topluluğuna şimdi katıl ve diğer LEAD Network üyeleri ile iletişimde ol.
Henüz LEAD Network üye platformu yeni mobil versiyonunu indirmediyseniz Apple App Store veya Google Play Store’ dan indirebilirsiniz.

  
Takipte Kalın!
Hem Türkiye hem de global hesaplarımızda faaliyetlerimizi yakından takip edebilir bizleri sosyal medyada destekleyebilirsiniz.
Link
Facebook
LinkedIn
Twitter

Tüm sorularınız için iletişim@leadturkey.net adresimizden Genel Koordinatörümüze ulaşabilirsiniz

Facebook
Link
Website
Copyright © *| 2019 | LEAD Network Turkey |*  Tüm hakları saklıdır.

İletişim için mail adresimiz:
iletisim@leadturkey.net